logo vethotools

Wervelstralen

Bij het stralen waarbij de ondergrond niet beschadigd mag worden, word wel een draaiende beweging met het pistool gemaakt. De reden hiervan is dat het straalmiddel geen rechte inslag heeft op de ondergrond, maar meer een schrapende / gommende beweging. Met wervelstralen word dit effect nagebootst en verfijnd zonder dat het pistool tijdens gebruik een draaiende beweging heeft.

Jos Systeem

Wervelstralen is tientallen jaren geleden geïntroduceerd in Nederland en België met het gepatenteerde Jos systeem. Het Jos systeem was een begrip voor het reinigen van monumenten en kunstwerken. Inmiddels is het Jos systeem niet meer op de markt en het patent vervallen. IBIX® heeft dit systeem opnieuw op de markt gebracht, verbeterd en gepatenteerd onder de naam Helix®. Met de technologie van het gepatenteerde Helix® systeem word een roterende beweging aan een straalkorrel gegeven. Hierdoor is de inslag op de ondergrond niet verticaal, maar een horizontale en gommende beweging. Het Helix® systeem kan zowel met harde als zachte straalmiddelen gebruikt worden en met- of zonder toevoeging van water.  Naast monumenten word het wervelstralen ook veel ingezet voor het wervelgommen van hout.

Bekijk de volledige techniek in onze brochure

Nieuws

Luchtgommen in opmars

Steeds meer schrijnwerkers ontdekken het luchtgommen. Met deze techniek ontdoe je allerhande oppervlakken op een veilige en efficiënte manier van vuil en oude afwerkingslagen. Het is bijzonder geschikt voor het reinigen en renoveren van hout en kan een mooie extra dienstverlening zijn.

Lees verder

Aanvraag demonstratie


Invalid Input

Selecteer eerst een datum en vervolgens een tijd

Neem contact op

Vethotools
Contactpersoon: Thomas Verbist
Topmolen 91
1840 Londerzeel
T: 0489 05 89 89
T: 052 89 55 05