logo vethotools

Stofvrij werken

In bepaalde situaties is het belangrijk om volledig stofvrij te werken. Met het IBIX® systeem is het mogelijk om ten allen tijde stofvrij te werken. Hieronder de drie mogelijkheden.

Natstralen

Bij het natstralen wordt bij het pistool het droge straalmiddel gemengd met een waterkegel. De hoeveelheid van dit water is instelbaar. Water zorgt voor een 100% stofvrij werkomgeving. Water heeft bij gevelsteen of verwijderen van graffiti ook een verzachtende werking waardoor een mooier en gladder resultaat behaald kan worden. Dit is de reden dat bij het reinigen van gevels altijd met water gestraald wordt. Voor het stralen van staal is het natstralen minder geschikt vanwege vliegroest dat direct ontstaat. Ook al zijn er verfsystemen ontwikkeld die gebaseerd zijn op vliegroest is het aanbrengen van een verfsysteem op het blanke schone staal het allerbeste.

Stralen met afzuiging bij de bron

Met de IBIX® afzuigmal is het mogelijk om bij de bron (het pistool) af te zuigen. De afzuigmal wordt op de nozzle bevestigd waarbij een goede bouwstofzuiger voor de afzuiging zorgt. Het afzuigen bij de bron is de ideale oplossing bij klein straalwerk wat snel en zonder overlast uitgevoerd moet worden. Het stralen met een afzuigmal heeft wel als nadeel dat er geen zicht is op het resultaat tijdens het stralen. Bij het stralen van staal is dit geen enkel probleem. Bij kwetsbare oppervlakten wel. Dat is de reden dat wij in dat geval een andere manier van afzuiging adviseren.

Stralen met afzuiging van de ruimte

Het werken met een afzuigmal kan bij grotere oppervlakten en een nadelige invloed hebben op de werksnelheid. Bij het stralen van grotere objecten en kwetsbare oppervlakten zoals hout / trappen etc. adviseren wij om te werken met behulp van een Spytze ventilator. Diverse testen hebben plaatsgevonden met deze ventilator bij bijv. jachtonderhoud en binnenshuis stralen van trappen en keukens. Met het juiste straalmiddelen en met vaak geringe voorzorgsmaatregelen is het volledig stofvrij werken goed te realiseren. Wij adviseren u graag.

Nieuws

Luchtgommen in opmars

Steeds meer schrijnwerkers ontdekken het luchtgommen. Met deze techniek ontdoe je allerhande oppervlakken op een veilige en efficiënte manier van vuil en oude afwerkingslagen. Het is bijzonder geschikt voor het reinigen en renoveren van hout en kan een mooie extra dienstverlening zijn.

Lees verder

Aanvraag demonstratie


Invalid Input

Selecteer eerst een datum en vervolgens een tijd

Neem contact op

Vethotools
Contactpersoon: Thomas Verbist
Topmolen 91
1840 Londerzeel
T: 0489 05 89 89
T: 052 89 55 05